Tips och trick för long haul flights.

För två veckor sedan idag kom jag hem från LA, blev en spontan kort visit på ca 3 dagar, 4 med resandet, tror det var 10,5h timme från Paris. Som tur var åkte jag raka vägen kunde dock inte sova mycket på planet som jag brukar göra(trots att jag satt väldigt bekvämt) men kollade massor med film så det var ok ändå. Tänkte ju dela med mig utav vad jag gör för att förbereda och ta hand om mig själv och min kropp under resan. På fullaste allvar så har jag känt att jag blivit så mycket känsligare mot saker som flygresor på äldre dagar. Ja nu är jag bara 24 men det känns skillnad, hate to brake it to you kids men var på er vakt ålderstecknena kommer smygande! Hur som, på eftermiddagen dagen innan jag skulle åka började vi fundera kring resan, jag var och handlade då och köpte direkt med mig en extra 1,5l vatten. Dricker inte kranvattnet här i Paris för det är så mycket kalk i, min lilla mage klarar inte det ”hårda” vattnet. I vanliga fall dricker jag ca 1,5-2,5l vatten om dagen beroende på om jag tränat, hur vart det är ute etc. När jag bestämt 100% att jag skulle åka så hade jag redan druckit upp den flaskan vatten så fick gå och köpa mer. Allt som allt drack jag typ 5l de 12 timmarna innan mitt flyg. Mådde så jäkla bra, helt sjukt nästan. Min kropp brukar svullna brutalt, speciellt min mage som blir a lá 6månaders preggo men den här gången, inga problem alls. Helt fantastiskt drack kanske lite mer än en halvliter vatten på planet. Ett annat hett tips är varmt vatten om man exempelvis får problem med förstoppning då man flyger. Fråga gärna om det på planet, finns alltid tee-vatten över! Jag åt heller ingenting efter 16 dagen innan jag skulle resa. Åt första målet på resdagen då det serverades lunch på planet, då var jag vrålhungrig. Brukar fasta när jag reser hem till Sverige för att underlätta för kroppen, då brukar jag vara utan mat i kanske 18-20h. Men nu när det var så lång resa så klarade jag inte det, hade dessutom varit sjuk innan och blev uttråkad då jag sov dåligt. Planen var egentligen att skippa maten men kände att kroppen behövde mat för att må som bäst. Så tips 1 och 2 drick massor med vatten och om din mage blir svullen ät små portioner med lättsmält mat. Jag måste vara försiktig med fibrer men för andra kanske fibrer hjälper, det bästa är att försöka lyssna på just sin kropp.

Sen, no shame, stödstrumpor. Tog på mig mina så fort planet började rulla och tog av dem när vi landade inga kompromisser med det här. Jag skiter i hur muppig jag ser ut när jag har dem för dom måste på, annars kommer jag lämna planet med elefantben, så är det bara. Försökte dessutom göra lite olika typer av yoga övningar och röra på mig lite då och då. Blev ju en del sträckande på benen när jag druckit så mycket vatten. Då kan man passa på att stretcha lite på sig i toakön. Det bästa är ju att motionera innan resan. Jag brukar oftast ta tåget till flygplatsen och då får jag röra lite lagom på mig, först till tåget och sedan mellan terminalerna. Från LA åkte jag uber till flygplatsen och då hade jag kört en timme på löpbandet innan, vilket fungerade super även om jag mestadels promenerade på bandet den dagen haha!

Återkommer med ett inlägg om hur jag tar hand om min hy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.