One day late…

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev sist…. Sitter i skolan just nu och börjar om en kvart igen. Var och fixade hos Melli imorse, på rekord tid. Mockat, sopat, fixat vatten och kraft på tio min, det ni! Melli bjöd mig på en lite flygtur förra helgen. Jag red ute när det blåste väldigt mycket. Under natten till lördagen hade alla hinder på utebanan blåst ner och på morgonen när jag red blåste det fortfarande väldigt mycket. Jag hade hängt min jacka på staketet och hade tunga saker i fickorna så tänkte att den låg säkert där. Men inte. Precis när jag hade galopperat förbi så blåste den iväg, bakom Melli som blev otroligt skrämd. Hon har varit väldigt pigg det senaste och hon hade vilat dagen innan och jag hade skippat lonegeringen innan jag red. Vilket resulterade i att hon ville springa ifrån det farliga men då höll jag i henne och då fick hon lite panik och jag fick tugga grus. Landade rakt på ländryggen så har bara ridit ons, tors denna veckan och då så gott jag kunnat, är helt stel och svullen. Var på vårdcentralen i tisdags och fick tabletter för att minska svullnad, smärta, inflammation etc så snart är jag på det igen! Tanken är att vi ska iväg på pay and ride nästa helg så jag får kämpa på bäst det går!

Trots att det suger att åka av och inte kunna rida så tror jag att Melli tagit vilan bra! Har ändrat lite på fodret och när jag red henne sist var hon väldigt mjuk i hela kroppen, avslappnad och samlad i huvudet och lyssnade bra! Förutom när jag skulle fatta galopp, haha!! Tänk dig blind ska leda döv över vägen. Jag känner mig helt stelopererad i bäckenet och även om jag gör rätt med benen så förstår verkligen inte hästen vad jag vill. Det måste bli helt annorlunda nu när jag inte är så rörlig, även om jag mestadels gör precis som vanligt så känner hon en enorm skillnad och förstår mig inte. Dessutom är jag helt oförmögen att korrigera henne i det läget, jag är ömt och stel och har ingen kraft. Men jag vet ju att hon kan och egentligen vet vad jag menar, det här är väl en del av lårprocessen. Nu måste jag rusa!

IMG_3454 IMG_3462

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.