Takt och tempo

Visst är hon fin, min lilla prinsessa, åh så jobbigt det kommer att vara att lämna ifrån sig henne. Idag var hon fantastiskt fin. Tränade för min gamla chef och Ennas ägare i tisdags, fick lite tips och lite nytt att öva på, riktigt roligt. Man får så jäkla mycket ny energi och ny motivation när man tränar för en bra tränare. Älskar att hela tiden känna att man tar små steg åt rätt håll och det känns verkligen så nu. Har byggt på grunden lite efter tisdagens träning, efter att jag hittat knapparna mer så kan man ju rätta till saker som takten. Takten är inte alltid lätt att hitta på en ung häst som är framåt, då är det lätt att man hamnar i framåtläge för att inte ”hålla igen” på gångarterna. Man ser även många på äldre hästar som driver på dem för mycket för att få fram ett steg men det handlar inte om fart… Hurusom helst wow så fint hon trampat på nu när jag istället minskat tempot och fått en helt annan takt. Då kan båda slappna av i en behaglig arbetstrav och man har ett stabilt utgångsläge. En så grundläggande sak som bara får så himla mycket annat att falla på plats, så enkelt men ändå så himla svårt!

IMG_0574 IMG_0575 IMG_0576 IMG_0577 IMG_0578 IMG_0584

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.