Att knoppa- Tips för knoppning

Som jag kämpat med att få till fina knoppar…. Limahl har ju sån tunn man, det är verkligen supersvårt! Neptunus är enklare att knoppa men nu tror jag han behöver ryckas ordentligt innan jag kan bege mig på någon knoppning. Limahls knoppar börjar dock ta sig! Knoppade alla tre dagarna i helgen och lördagens blev bäst. Här är lite tips för er med hästar som har tunn man:

  1. Blöt inte manen, inte alls ingen äggula eller ngt liknande heller och absolut inte pälsglas(som vanligt).
  2. Gör bredare mellanrum mellan knopparna, nästan så brett det går. Jag brukar ta en vanlig liten mankam i plast och låta en knopp bli snäppet längre än en kamrygg.
  3. Låt manen växa lite längre, med risk för att hästen ser vanvårdad ut då den inte är knoppad, haha!
  4. Rulla rulla rulla! Vik för gudsskull inte upp knopparna då blir de rektangulära, tro mig jag vet! Jag fäster alltid ett gummiband i änden av flätan som jag sedan rullar upp och fäster runt flätans rot då sitter knoppenfast från upprullningens mitt och i botten på flätan, hängde ni med?

Så här blev det i lördags, den sista biten av manen som jag inte kunds knoppa sprayade jag hårspray på och kammade så platt som möjligt, det syns ju ändå inte sen 🙂

12119015_10205443469835367_1038022464687241847_n IMG_7224

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.