One day late…

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev sist…. Sitter i skolan just nu och börjar om en kvart igen. Var och fixade hos Melli imorse, på rekord tid. Mockat, sopat, fixat vatten och kraft på tio min, det ni! Melli bjöd mig på en lite flygtur förra helgen. Jag red ute när det blåste väldigt mycket. Under natten till lördagen hade alla hinder på utebanan blåst ner och på morgonen när jag red blåste det fortfarande väldigt mycket. Jag hade hängt min jacka på staketet och hade tunga saker i fickorna så tänkte att den låg säkert där. Men inte. Precis när jag hade galopperat förbi så blåste den iväg, bakom Melli som blev otroligt skrämd. Hon har varit väldigt pigg det senaste och hon hade vilat dagen innan och jag hade skippat lonegeringen innan jag red. Vilket resulterade i att hon ville springa ifrån det farliga men då höll jag i henne och då fick hon lite panik och jag fick tugga grus. Landade rakt på ländryggen så har bara ridit ons, tors denna veckan och då så gott jag kunnat, är helt stel och svullen. Var på vårdcentralen i tisdags och fick tabletter för att minska svullnad, smärta, inflammation etc så snart är jag på det igen! Tanken är att vi ska iväg på pay and ride nästa helg så jag får kämpa på bäst det går!

Trots att det suger att åka av och inte kunna rida så tror jag att Melli tagit vilan bra! Har ändrat lite på fodret och när jag red henne sist var hon väldigt mjuk i hela kroppen, avslappnad och samlad i huvudet och lyssnade bra! Förutom när jag skulle fatta galopp, haha!! Tänk dig blind ska leda döv över vägen. Jag känner mig helt stelopererad i bäckenet och även om jag gör rätt med benen så förstår verkligen inte hästen vad jag vill. Det måste bli helt annorlunda nu när jag inte är så rörlig, även om jag mestadels gör precis som vanligt så känner hon en enorm skillnad och förstår mig inte. Dessutom är jag helt oförmögen att korrigera henne i det läget, jag är ömt och stel och har ingen kraft. Men jag vet ju att hon kan och egentligen vet vad jag menar, det här är väl en del av lårprocessen. Nu måste jag rusa!

IMG_3454 IMG_3462

 

Mallsan i solen

 

Min lilla prinsessa! Hon orkade så mycket i galoppen igår och jag kom på precis hur jag ska göra när hon fattar fel galopp i höger varv. Hon puttar liksom in vänsterbogen och jag måste få ut den utan att förböja henne i kroppen. Får lägga över henne på vänster tygel för att det ska gå och då efter lite trixande så vips fattar hon rätt galopp. Har börjat rida lite smått i förvänd galopp för att stärka henne och ska börja med ryggning nu men behöver lite hjälp för att det ska bli så bra som möjligt. Hon är så lätt i handen att tar man lite extra i halten så backar hon, medgörligt dessutom så det börjar bra. Men en sån lätt rörelse är ju ofta svår och den hänger ju med ända upp i Grand Prix och Kür, så inget man får slarva med! Jobbade en del med att öka och minska i traven och lite i galoppen. Nu orkar hon det hon inte orkade innan och då är det dags att sätta nya mål. Så himla roligt! Jag blir dock ofta frustrerad över att jag inte kan hjälpa henne 100% jag behöver mer stabilitet i bålen och mer styrka i ryggen så efter passet blev det ett pass på gymmet! Dessutom känner jag mig långsam i mina rörelser, Melli har segat lite med galoppfattningarna men det har ju också berott på mig.  Jag har jättedålig kordonation och känner mig otymplig, ska se om det finns några bra pass på gymmet för att träna upp det där!

IMG_3369IMG_3366IMG_3367IMG_3375 IMG_3385unnamed

Skrattretande

Skrev igår ett idag lagom skrattretande inlägg. Melli var ju helt underbar igår när jag red och idag lärde jag mig att inte ta något föregivet. Herre gud vilken pärs, idag ville hon bara springa och jag skulle helst inte lägga mig i alls. Hade hon fått välja själv hade hon galopperat och travat runt själv om vartannat. Vet inte om hon var taggad och tyckte att det var jobbigt för att vi var i lilla ridhuset eller om det var träningsvärk från igår, sån här brukar hon verkligen inte vara, hon var inte lika spänstig som vanligt. Borde kanske logerat henne längre innan jag red men hon är väldigt lugn på linan så svårt att läsa av om hon har mkt energi eller inte. När hon galopperar ganska självmant på linan så borde jag kanske ta det som att hon har överskottsenergi och jobba ur det. Redde iaf ut springandet med att driva på henne ännu mer, lägga ner och lite låsa fast handen och bara driva fram henne, tills hon verkligen la sig. När hon tog lite stöd så längde jag tygeln så att hon började jobba ordentligt med ryggen lång och låg, då började hon slappna av men då var kraften slut. De där små unghästarna, ibland är de helt underbara och andra gånger ställer de bara till det för sig själva. Undra om man någonsin blir klok på dem?! Imorgon ska vi försöka hoppa lite blir skönt att få busrida lite.

Mina stövlar börjar bli riktigt bekväma nu, vill nästan inte ens ta av mig dem längre. Raka motsatsen från 4v sedan då jag gick runt spyfärdig för att de ströp blodcirkulationen totalt, haha!!
IMG_3344

Att utnyttja stunden

Melli går från klarhet till klarhet och blir mer och mer ridbar för vare dag som går, hon är helt fantastisk. Hon kan inte allt, men hon kämpar och vill och testar. Hon växer så mycket för varje dag som går, med mer styrka i kroppen men även mer ork till att hålla koncentrationen. Wow säger jag bara. Jag har tyckt att det varit väldigt svårt att skritta henne tidigare då hon varit så ofokuserad och inte förstått uppgiften men så fint hon jobbade idag och vilken skritt hon har. Fantastiska lilla häst! Idag hade jag tänkt rida mycket trav, halter och jobba hörnpasseringar, en övning som är lite förberedande för skänkelvikning. Men Melli ville gärna galoppera så jag utnyttjade det istället. Som hon galopperade hon orkade så mycket mer än hon tidigare inte gjort och hon var så reglerbar. Hon tog ytterskänkeln på volten hon formade och trampade undersig. Hon balanserade sig så väl och hon var så nöjd och glad.

IMG_3330 IMG_3332

Mondayyy

Började dagen med stallet. Så tråkigt att bara ha en häst när man har så mycket extratid. Det gick såå snabbt, mockade och satte på Melli ett tjockare täcke. Sen tog jag en stor kopp kaffe till frukosten, välbehövligt en måndag. Låg och kollade på världscuphoppningen igårkväll så är lite trött, men det är det värt!

Igår lasttränade vi även Melli som tycker att det är läskigt att åka transport, tror hon mest åkt lastbil… Till slut gick det jättebra, men det tog sin lilla tid. Varmt var det också då vi stog på innergården där det nästan inte blåste något alls! Dock himla skönt! Jag invigde min nya dunväst i helgen, fick beställa en mindre storlek då de var så himla vida. Nu känns det toppen, tror jag kommer bo i den där västen i vår! Nä nu ska jag iväg och hämta paket på posten och fortsätta med mina smågrejer som jag har att göra!

IMG_3322 IMG_3323

Veckan som gått

Veckan som varit har spenderats i stallet, på gymmet, på jobbet och med plugg. Melli växer mer och mer för varje vecka på så många sätt. Den lilla hästen, tänk att hon kunde ha så mycket i sig, av allt. En så stor personlighet och så mycket potential, fantastiska lilla häst! Idag skrittade vi ut och sen red vi några varv i paddocken med sällskap. Hon var som en bomb i början men iskall, sen inne i paddocken kunde jag ta till vara på energin. Blev dock bara lite genomjogg i alla gångarter. Efter stallet åkte jag till gymmet, sprang 20min och gick 20min, det var välbehövligt. Åkte och handlade efter träningen och sedan väl hemma har jag kollat hoppningarna från Omaha. Ska tillbaka till stallet och hänga upp tvätt och sen umgås med saknade vänner ikväll. Perfekt lördag!

IMG_3287 IMG_3289
IMG_3225 IMG_3228