GHS

I Lördags var vi i Göteborg och kollade på tävlingarna! Jag köpte dessutom ett nytt bett och nytt träns till Melli. Hittade ett superfint träns med pärlpannband som hon passade jättefint i. Även detta i storlek Cob var lite stort över mulen så det ska justeras lite men hon verkade nöjd med det. Bettet var ett ganska tjockt två-delat och det passade perfekt, hon gillade det! Jag har tidigare ridit på ett tredelat lite smalare bett med koppar i mitten. På detta kunde hon få lite mer stöd och trycket blir inte heller så centrerat. Hon är så pass känslig i munnen att hon behöver något lite grövre som då blir mjukare.

IMG_3011 IMG_3017

Morgonmys!

Numera börjar dagen i stallet! Idag hade jag tid att mocka och fixa på morgonen. Tänkte att Melli skulle vila idag, det har varit så mycket nytt för henne de senaste dagarna. Idag har dessutom solen tittat fram, igår regnade det på tvären vilket ju inte är så roligt! Just nu sitter jag i skolan och ska möta upp Julia för att jobba lite med vårt examensarbete.

Senast överförda

Första ridturen!

 

Igår satt jag på Melli för första gången. Det var minst sagt ovant. Hon är nog bara sutten på några veckor sammanlagt och nu det senaste har hon fått stå pga. det hårda underlaget. Det var stor skillnad på styrförmågan när jag började rida och avslutade passet. Pappa fick longera mig lite till en början, det är alltid skönt att få hjälp från marken. Hon är väldigt känslig i munnen och totalt oförstörd. Hon har lätt för att samla sig men behöver givetvis mer styrka och balans. Hennes trav var fantastisk den kommer man kunna utveckla långt. Det blev bara skritt och trav igår så vi får se hur det går med galoppen men den ska också vara väldigt trevlig! Fick inte några bilder från igår men här är från i lördags när jag logerade henne. På sista bilden är hela hästen en bit över marken, inga släpande steg här inte!

Skärmavbild 2017-02-20 kl. 22.10.22Skärmavbild 2017-02-20 kl. 22.05.16Skärmavbild 2017-02-20 kl. 22.05.38

Produktiv start på dagen!

Idag vaknade jag utan klockan. Blir rastlös om jag sover för länge nu för tiden, ja jättekonstigt rastlös i sömnen liksom! Började dagen i stallet släppte ut Melli och sedan åkte jag till vårdcentralen för att ta blodprover.  Jag har i princip alltid problem när de ska ta prover, det är tydligen så svårt att få tag på mina ådror. Men de två senaste gångerna har en och samma dam tagit mina prover och hon är verkligen helt fantastisk, det känns ingenting.  Jag har varit med om att det har grävts och blivit stora blåmärken så det faktum att den här sköterskan gjorde sitt jobb så bra gjorde min dag! Efter blodprovet bar det av till skolan och en superintressant lektion i modehistoria! Vid lunch åkte jag vidare till gymmet för att testa på ett Core-cirkel pass, vet inte riktigt vad jag tyckte om det… Efter det blev det en halvtimma på bandet och sen tillbaka till stallet. Ska rida senare idag, vill ha med någon när jag sitter på henne första gångerna så pappa ska med, minst sagt spännande!

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

”Melli”?

Här är hon, Melli eller Millie vet inte riktigt vad jag ska kalla henne faktiskt, vilket i-landsproblem. I helgen har mitt största problem varit vad jag ska ge henne för smeknamn, det har alltså varit en väldigt skön helg, haha! Hon är nog världens lugnaste 5-åring. Hon följer med som en liten hund genom vatten gegga och förbi läskiga fladdrande saker. Jag ska jag träna henne åt uppfödaren, tanken är att han ska ha henne till sin dotter som just nu är 12. Hon blev inriden i julas och är väldigt grön så detta blir spännande. Igår och idag har vi övat lonegering, ena varvet funkar toppen men andra är lite svårare. Som tur är har jag pappsen med som min högra hand, otroligt skönt att kunna vara två när man handskas med så här unga och gröna hästar! Imorgon blir det förhoppningsvis ridpremiär. Hon har ett fantastiskt steg och en beundransvärd elasticitet så det finns mycket trevligt att jobba med!

Hon är efter Millenium, hennes mamma är från samma uppfödare som hon och morfar är Waterford. Mormor är även hon samma uppfödare och gammelmorfar likaså. Så ja uppfödaren har varit med i branschen ett tag och det märks att inget är lämnat åt slumpen när han jobbar!

IMG_3828 IMG_3832 IMG_3835

Putsa träns

Började morgonen med en stor kopp kaffe och att leta nya träns till nya lilla Sessan. Sedan var det dags att ta hand om de jag redan har. Putsa de som Wienna haft ett jag hade ute hos Neptunus. Det är helt oroligt hur fula tränsen kan vara när man låter de vara lite för länge men vips med lite puts så blir de verkligen som nya igen, helt fantastiskt! Nu är de tvålade och fuktade så de ska få torka lite innan jag smörjer in dem. Tycker att det är svårt att hitta tiden till att putsa men när man väl gör det så är det faktiskt lite mysigt!

Det här träaset var så himla fint på Enna! Misstänker dock att det inte kommer passa den nya då hon var väldigt liten över mulen och kan tänkas ha strlk. Cob på träns…

IMG_7340

This Combo!!!

 

 

Igår var jag och mamma på Hööks outlet där de sålde ut lite foto/varuprover. Fick b.la. med de här snygga benskydden hem! Inte nog med att de var huuur snygga som helst själva så är de dessutom helt perfekta till mitt nya ridtäcke! Jag är verkligen helt lyrisk över de här skydden, hahah!! Det tråkiga är dock att jag bara hittade ett par…

DSC04053DSC04050 DSC04051DSC04055

Nu är det igång

Nu har veckan dragit igång på riktigt! Jag jobbar imorgon under dagen men kommer lagom till morgondagens kür det ska bli väldigt roligt att se! Så mycket inspo! Här är lite inspobilder från igår och idag plus lite bilder från Winterbursten som Kentaur anordnade.

Kom ihåg att kika in på GP-Bloggen!


abc unspecifiedjeanna DSC03973 DSC0399020170208-IMG_1649

Gina Tricot Grand Prix

Nu kör Gina Tricot Grand Prix igång. Vi kör på för fullt från dag ett. Enligt mig är dagens stora event kvällens Öppna Träning. Dressyrhästarna ska in och värma och känna på banan. Det bjuds in för bubbel och tilltugg samt att Kentaur kommer hålla ett event utöver det som sker på läktaren. Har varit så himla sugen på att rida det senaste och förhoppningvis kommer min nya lilla stjärna hem till mig snart! Tills vidare är det fullt fokus på Grand Prixen.

Emelie-Brolin-onskv-1 IMG_6546-1

Morning roses

Sitter i köket tillsammans med den här buketten rosor som väntade på mig när jag kom hem från Stockholm i tisdags! Har druckit morgonkaffet och tittat på mina anteckningar för dagens tenta. Vill att tiden ska gå så jag får tentan överstökad men samtidigt vill jag inte göra den, haha! Det blir säkert bra trots allt. Idag vaknade jag av fågelkvitter utanför fönstret kändes så himla lusigt men mysigt också såklart!

Senast överförda-005