Takt och tempo

Visst är hon fin, min lilla prinsessa, åh så jobbigt det kommer att vara att lämna ifrån sig henne. Idag var hon fantastiskt fin. Tränade för min gamla chef och Ennas ägare i tisdags, fick lite tips och lite nytt att öva på, riktigt roligt. Man får så jäkla mycket ny energi och ny motivation när man tränar för en bra tränare. Älskar att hela tiden känna att man tar små steg åt rätt håll och det känns verkligen så nu. Har byggt på grunden lite efter tisdagens träning, efter att jag hittat knapparna mer så kan man ju rätta till saker som takten. Takten är inte alltid lätt att hitta på en ung häst som är framåt, då är det lätt att man hamnar i framåtläge för att inte ”hålla igen” på gångarterna. Man ser även många på äldre hästar som driver på dem för mycket för att få fram ett steg men det handlar inte om fart… Hurusom helst wow så fint hon trampat på nu när jag istället minskat tempot och fått en helt annan takt. Då kan båda slappna av i en behaglig arbetstrav och man har ett stabilt utgångsläge. En så grundläggande sak som bara får så himla mycket annat att falla på plats, så enkelt men ändå så himla svårt!

IMG_0574 IMG_0575 IMG_0576 IMG_0577 IMG_0578 IMG_0584

Söndagsridning

Testade mina nya stövlar i söndags och ååh vad ont de gjorde jag hade gått in dem lite väl lite tror jag. De kändes verkligen som att de satt som en smäck men vad det kändes konstigt när man att upp på hästen. Kändes verkligen som att någon stelopererat mina ben, Enna förstod inte ens mina galoppfattningar så stelt blev det, haha! Har fått skav i knävecken men det hör väl till, ska gå i dem här hemma så att jag mjukar upp dem lite mer!

IMG_0567IMG_0566 IMG_0568 IMG_0571

Falsterboshopping

Okej så det blev lite saker ändå, jag som tänkte att jag sparat det mesta från min ponny för att slippa köpa massor med nytt. Visserligen så kände jag att allt jag köpte faktiskt behövs så ja, då får man shoppa på, haha! Lindor och schabrak att ha hemma och slita på, gillar att ha enkla utan bling. Köpte ett från Catago och ett från BR tycker att deras grejer håller bra och grejerna kändes gedigna trots ett riktigt bra pris, tips för er som letar vardagsschabrak! Köpte dessutom ett regntäcke ett tunt skaltäcke som hon kan ha nu när vädret är som det är, helt konstigt… Nya handskar som jag råkade köpa i för stor storlek, så sjukt irriterande blir galen,, ligger mellan två storlekar och råkade ta den större denna gång. Sporrband till mina nya stövlar och sen skydd som Enna kan ha i hagen, hittade två par riktigt bra! Men ja det har varit lite si sådär med storlekarna, täcket var på gränsen till för litet och bakskydden lite små, men så blir det väl i början får testa mig lite fram, haha!

DSC02977 DSC02976 DSC02973

Falsterbo dag 1

Första Falsterbodagen åkte jag och Louise ner för att kolla lite på the tour of amateurs och de andra hoppningarna som var. Jag hade lite saker att köpa till Enna, lite skydd till hagen, lindor, extra schabrak, handskar och sen lite annat kul. Jag köpte tex. med mig ett par stövlar som jag tittat på länge, fasen vad jag är kär i dem!! Vi hade en riktigt kul dag med helt ok väder, det är altlod så lustigt väder i Falsterbo, vissa går runt i shorts och andra sitter i vinterjackor, men så blir det när det blåser och vädret ändras hela tiden!

Ska visa er vad jag köpte i ett senare inlägg!

DSC02927 DSC02945 DSC02952

Welcome home

Jag har ju helt missat att berätta för er om mitt lilla nyförvärv. Ett litet femårigt sto efter Wynton- Jazz och ue. Cape Town. Hon är en riktig liten oslipad diamant, jäklar vad hon älskar att jobba roligt att få sitta på en häst med så mycket framför sig. Hon är inte jättestor men har ett brett register vilket gör att det är en utmaning att rida henne. Hon är väldigt välriden och ligger i fas i träningen även om hon inte var riden alls mycket innan hon kom till mig. Tanken är att hon ska bo hos mig tills jag åker till Paris. Har saknat hästarna så himla mycket så nu bor hon hos mig. Det är min gamla chef som äger henne.

DSC02880 DSC02893 DSC02898