Köpenhamn

Var ju i köpenhamn med mamma i lördags, vi hade verkligen jättemysigt! Shoppade julklappar och kikade på julklappar köpte även lite smink inne på Sephora, som tjejerna springer runt där inne. Vill ju säga att jag älskar stället vilket jag gör innerst inne men känner mig mest vilsen mellan alla foundations o ögonskuggor…. Hur som så gillar jag verkligen lilla Köpenhamn. Vi åt på Joe the Juice så himla goda mackor mamma var helt såld, haha!

unnamed unnammed

Friyay

Jobbade några timmar efter lunch, skönt att komma ur segheten som klängde rejält på förmiddagen! Gillar verkligen gänget på jobbet sjukt kul! Imorgon åker jag och mamma till köpenhamn för lite shopping och mys ihop. Ska verkligen bli riktigt roligt, minns inte när vi gjorde något ihop sist! Gillar för övrigt köpenhamn väldigt mycket andra gången jag är där iår, var på fashion week också riktigt kul! Inte för stor stad men de har allt, verkligen värt ett besök!

Skärmavbild 2015-02-05 kl. 11.37.52

Douglas avstängd?

I helgen red han i Stuttgart och kom två i världscup hoppningen, Douglas och Casello har gått från klarhet till klarhet visserligen med någon svacka här och där men stabilt uppåt under en rimlig tidsperiod. Nu blir han avstängd för en 130-klass på unghäst där han påståtts ha ridit hästen aggressivt, varit på den med spöt och behandlat den illa.

Det skedde dessutom en incident i början av hösten på grund utav en snapchat video där några av våra unga ryttare som skulle rida EM blev avstängda då de påstods vara alkoholpåverkade i videon. Detta berör ett helt annat forum men tycker att förbundet borde skärpa sig, se över fakta och göra sina granskningar bättre och värdera situationer mer rättvist.

Douglas kommer alltid till oss i Borås under Grand Prixen och jag vet hur han behandlar sina hästar, han älskar dom. Känns extremt tråkigt att en så lugn och fin person skall bli anklagad för något som gränsar till djurplågeri. Douglas är verkligen en person som ger sken av att han inte ens skulle göra en fluga förnärd och det lugn han har får mig verkligen att undra över situationen i Helsingborg. Visst har jag inte varit på plats och sett händelseförloppet men jag tycker att alla dessa ”moderna” tankar och värderingar kring hästar börjar gå för långt. Ska vi acceptera att hästen kanske är på dåligt humör och bara låta den stanna ut sig bäst den vill? Ska vi sitta där som små vantar och låta hästarna göra vad dom vill? Någonstans måste man minnas vad det är vi sitter på och ska styra och vad som kan hända om hästarna får bestämma själva. Ibland undrar jag om folk är medvetna om vad hästarna gör mot varandra i hagen. De ger varandra varningar och sen smäller det och då kan det b.la. ryka ett ben, gå av några revben eller så kan de sparka varandra halta i flera månader. Det vi människor kan åstadkomma med ett spö och ett par sporrar är varning men långt ifrån något straff. Och det är det man vill göra, korrigera visa vad som är rätt och fel.

Rätt som det är så kommer det en häst med lite för mycket egen vilja och då ska man vara där och korrigera. Jag menar inte att man i onödan ska straffa hästen för att visa vem som bestämmer men vet hästen inte det så kan det bli farligt, speciellt med dessa unga tävlingshästar med rejält temperament, Douglas satt dessutom på ett sto… Jag har själv blivit tillsagd på tävling för att jag rappat till hästen efter att den vägrat och stannat ut oss, har även blivit tillsagd när jag inte ens rört hästen. Kan så här i efterhand säga att det varit onödigt med rappen då hästen ifråga inte brydde sig alls om vad jag gjorde där uppe. Han har inte tagit illa upp, han har inte ens reagerat.

Någonstans måste man lita på att man som ryttare känner sin häst väl och kunniga personer förstår det. Har personligen ingen erfarenhet av domare eller överdomare på plats och vet inte vilka som granskat ärendet vidare men jag tvekar på att detta blivit granskat korrekt. Visst kan klagomål komma från andra men ärligt talat vet vi allihop hur sura vissa kärringar kan bli på läktaren. Jag tycker att det är tråkigt att det blivit en sådan stor uppståndelse dessutom tycker jag att det är ett svek från förbundet som agerar så hårt mot en ung ryttare som kämpat sig upp och är en av landets bästa trots sin ålder. Alla kan göra fel och då borde förbundet självklart agera men även styrka stötta så att sådana här saker inte sker, men sker det så ska man inte sätta en stort käpp i hjulen för ryttaren i fråga. Man kan sköta sådana här saker proffsigt.

Att anklaga ungdomar som skrattar och är glada för att de är alkoholpåverkade och att anklaga en av våra lugnaste och snällaste ryttare för det som skett är verkligen inte proffsigt…

Intressant artikel från Aftonbladet.

Douglas tillsammans med hingsten Character i Borås för något år sedan!

20140213182654_img_3700

New in

Titta vad jag hittade! Supersöta Adidas sneakers. Har kikat på original ”original superstar” men de är ju slutsålda över allt. Sen det här med att mamma tycker att man inte ska ha vita skor sitter tyvärr djupt rotat hos mig. Vill inte sitta och skrubba skorna och höra mammas ”vad var det jag sa”. Så kompromiss till det betydligt bättre hittade jag ett par svarta med Leo-print supergulliga! Nu får vi hålla tummarna för att de passar också! Ett plus i kanten är att jag inte sett någon med sådana tidigare, win win!

 

Skärmavbild 2015-11-25 kl. 21.25.56 Skärmavbild 2015-11-25 kl. 21.26.07

Myshelg

Efter att förra helgen ha varit i Stockholm så kändes det inte alls lockande att sitta hemma i Borås den här helgen. I lördags styrde jag kosan till Göteborg för att första mysa med Nadja på deras café och sedan möta upp Moa och Felicia. Vi började kvällen alla fyra plus Nadjas kille med vänner på Pelican och drog sen vidare till Peacock. Det blev dock en tidig hemgång för mig och Moa som ju behövde en stund för att komma hem till Borås. Hade en riktigt trevlig kväll, super mys att bara umgås och dricka lite bubbel!

Bilderna är från Pelicans instagram

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 21.38.19 Skärmavbild 2015-11-24 kl. 21.38.46 Skärmavbild 2015-11-24 kl. 21.38.57