Helgens tävling

Red en Regional LA:1 i Mullsjö i helgen, det var verkligen länge sedan jag var ute och tävlade dressyr, hela två år sedan! Har inte tränat för dressyrtränare på den tiden heller…. Gjorde inte alls en katastrofritt men klantade till skänkelvikningarna rejält så fick 4 och en 5,5:a på dem och de poängen duplicerats ju, men annars bara 6-7:or så definitivt godkänt. Jag var lite spänd också vilket smittade av sig på mallis så två av intrycken blev inte heller särskilt bra, 5,5 så de drog ner rejält… Han var i alla fall riktigt jäkla snygg i sin tävlingsoutfit, min lilla goding! Nu kör vi hårdträning för att jobba vidare, bra att bygga vidare på det vi har och slappnar vi bara av så kommer poängen komma upp.

Kände dessutom att min framridning kan ha varit lite för kort. Dessutom var framridningsbanan helt kass, massor med stenar och hästarna gick ojämnt i den djupa sanden jag vågade inte trycka på för mycket så att instbiliteten satte sig i muskelminet, sånt spänner sig hästarna jättelätt för!

 

 

IMG_7151

IMG_7101

Min Balenciaga

 

Fick en kommentar här på bloggen här om dagen om min Balenciaga, den är köpt i Shanghai och är i modellen Classic First. Jag köpte min För två och ett halvt år sedan och det är utan tvekan min absoluta favoritväska. Den har blivit lite sliten på nitarna som inte längre är så mörka men annars är den i toppenskick! Den ser inte så stor ut men den är verkligen superrymlig! Helt sjukt! Får till och med plats med ett par ballerina att ta på efter en lång utekväll ihop med ett litet paraply. Jag har alltid min necessär med och då är den inte ens halvfylld. I de ringarna som är på sidorna brukar jag sätta fast min LV korthållare, efter att jag blev bestulen på bla min telefon i somras så är jag väldigt nojjig…  Priset är saftigt men man kan ju alltid kolla på blocket, tradera eller ebay, dock inte roligt om man råkar köpa en fake men på ebay kan man ju kolla på säljarens betyg och kommentarer vilka brukar vara till stor nytta!

Här är den på Balenciagas hemsida.

IMG_7606

Kvällsridning

Mallis jobbade på riktigt bra idag, skänelvikningarna är superfina. Han gör galoppslutor som om han inte gjort något annat och längningarna börjar bli ännu bättre. Nu ökar han inte farten utan bara steget, det handlar ju mycket om styrka vill fortfarande få honom mer på bakbenen så att frambenen kan flyga upp men det kommer, han försöker och förstår ju vad jag vill. Det är så roligt att se hur han älskar att jobba han vill inte stå till när man tränat utan försöker smita iväg, haha gullunge! Älskar att han är så arbetsvillig! Ser bra ut inför helgen trots att jag har dragit på mig en dunderförkylning…

Invigde de nya lindorna från equiline. Jag behöver öva på att linda. Vet att man egentligen inte ska linda under kotan men lindorna är ju också som stöd för att inte kotan ska bli överflexad så jag brukar göra så ändå! Behöver visserligen öva på tekniken… Mallis fick låna Tunus boots i strlk L, de passar honom bättre de är lite små för Tunus. Snacka om att ha största möjliga variant av både häst och ponny, haha!

FullSizeRender_1 FullSizeRender

Världens bästa Zahra- Cleo Borås

Var hos världens bästa frisör idag. Alltså verkligen, hon har klippt och färgat och tonat mitt hår regelbundet i över två år och jag har aldrig gått därifrån missnöjd. Jag har många gånger kommit hem gråtande från frisörerna för att dom klippt dåligt eller ibland klippt till det själv efteråt, hahah så sjukt egentligen! Men nu går jag hem med ett leende på läpparna varje gång!

Zahra finns på Cleo i Borås kika in på deras instagram, alla tjejerna är så himla duktiga, noggranna och glada de älskar verkligen sitt jobb vilket jag tycker är väldigt viktigt!

Så här blev mitt hår idag, några cm åkte från topparna och dessutom klippte Zahra upp det vilket jag var lite skeptisk till först men är verkligen glad att jag vågade testa,.Det syns det ju knappt men det känns  himla mycket lättare och fräschare!

12023075_10153034832912015_1940149134_n

Longering

Har dragit på mig en fyrkylning, så himla typiskt när man har mycket att göra. Släppte ut hästarna imorse och sen logerade jag Limahl, skrittade fram och av honom ute då jag hade sadeln på. Longerade med grammanen som inspänning, tkr att det fungerar bäst. Brukar dra tyglarna runt sadeln och samma med grammanen, eftersom Mallis är så liten så fick jag göra en knut på grammanen för att den inte skulle hänga. Brukar vara väldigt noga med att inte spänna för hårt utan snarare så pass att han kan gå över lodplan och så jobbar jag honom mer fram så att han verkligen aktiverar bakbenen. Han jobbade på fin fint. Han älskar ju verkligen att jobba! Han ville typ galoppera hela tiden, haha! Nu är jag helt slut och ligger i soffan…

Tyvärr var vädret inte såhär fint idag…

IMG_6999

Summer vs. Winter helmets

Fick ut en ny gpa-hjälm i våras evolution plus med speciellt knäppe. Dessutom är färgen och skärmen lite annorlunda mot t.e.x en speed air. Min skärm är som på deras first lady men inte lika stor, ja ni ser ju den är platt.

I Falsterbo i somras köpte jag dessutom en John Whitaker i klassisk modell, den är super för de kallare månaderna då det blåser igenom alldeles för mycket på GPA:n det är så bra ventilation att det blir superkallt! Denna är perfekt, dessutom snyggare i dressyren.

IMG_7049

Reg. La:1 på lördag

Jag och Mallis ska rida första dressyren på två år. Han har bara hopptävlat och likaså jag. Ska bli spännande jag har ju bara haft honom hemma i några veckor! Visserligen går han bra men man är ju lite ringrostig det svåra är ju själva programridningen, att sätta halterna, volterna och rida korrekt utifrån programmet, alltså sätta rätt rörelse/moment exakt vid bokstäverna. Man kan ju alltid göra en bra halt/övergång men nu ska det ju till mer precision. Det har vi övat på i helgen, vilket är perfekt då vi har ett 20×60 ridhus som ofta står tomt! Dessutom finns det speglar så man kan kolla om ryggningen blir korrekt och hur rakt man rider in på medellinjen, det är nog det svåraste Limahl är så känslig så gör jag något så kan han lätt vingla till men sitter jag passivt tappar man ju ridningen och halten blir inkorrekt, alltid en fin gräns mellan att göra för lite och för mycket!

IMG_4900

Speglar i ridhuset!

Det bästa som finns är verkligen att ha speglar i ridhuset och varför inte även ute på ridbanan? Man kan kontrollera alla rörelser och se efter själv. Ofta är det jättesvårt när man övar nya grejer att veta om man gör rätt. Tvärar hästen tillräckligt i skänkelvikningen eller har jag för honom för mycket ställd i öppnan? Sådana här saker ser man ju direkt när man kollar i spegeln! Eller ens olater som att skänken åker fram eller händerna isär, perfekt att tjuvika och rätta till man kan ju vara där hela tiden och träna sig själv. Det är verkligen perfekt där vi står nu, att de har speglar. Jag skulle dock vilja ha ännufler och speglar som tillåter en att se hela hästens ben något i denna stil hade varit underbart att ha! Dessutom är det ju otroligt snyggt!!

tumblr_ntrbfa0i9V1te5olto1_500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eller varför inte sätta ut speglar på utebanan också hur bra som helst! Man tvingas ju dessutom att hålla sig borta från väggarna, man vill ju inte att hästen råkar sparka till speglarna….

tumblr_mpdf6yFXwY1rtme0ro1_1280